Ga naar de inhoud

Uitnodiging Lotgenotencontact 1 maart 2024

Op 27 oktober hadden we alweer onze 4e bijeenkomst van dit jaar. Het onderwerp was Positivisme.
Bij aanvang van de bijeenkomst is naar voren gekomen dat de term van het onderwerp niet juist is. Positivisme is een wetenschap en dit had natuurlijk Positiviteit moeten zijn.
Piet en Thea waren de nieuwkomers. Thea was er als naastbetrokkene zonder haar man, die NAH heeft, maar doet alsof er niets aan de hand is. Piet gaf aan het einde van de bijeenkomst aan niet meer te komen. Wat hij nodig heeft, kan hij bij ons niet halen. De verwachting van Thea was dat er nog meer naastbetrokkenen zouden zijn. Ondanks dat dit niet het geval was, vond ze het toch heel fijn om haar verhaal te delen. Gerard van den Dries is momenteel aan het kijken of er ook een groep kan starten voor deze naastbetrokkenen. Mocht dit zo zijn, krijgt Thea hier ook een uitnodiging voor.
Het verhaal van Thea kostte nogal wat tijd en Kees merkte terecht op dat daardoor er voor het onderwerp te weinig tijd was om dit uit te diepen. Hij had nog wel een paar tips op papier die we graag met jullie willen delen.
1. Wees mild voor jezelf
De manier waarop je tegen jezelf praat, is van invloed op hoe positief of negatief je denkt.
2. Wees dankbaar
Wanneer je gedurende een maand 1 x per week opschrijft waar je dankbaar voor bent, kom je beter in je vel te zitten. Het gaat niet om nobelprijs-winnende daden of activiteiten, maar om 5 à 10 succesjes en dingen waar je die dag dankbaar voor bent.

3. Wees kritisch op mensen die je omringen
Zowel negatief als positief denken is ‘besmettelijk’. Zorg dat je je zoveel mogelijk omringt met positief ingestelde mensen. Zij zullen je het juiste voorbeeld geven en je aansporen om zelf ook het leven op een positieve manier te benaderen. Zo zet je bij jezelf die mentale good-vibe-knop een stuk makkelijker om!

NAH inloopspreekuur.

Een nieuw Inloopspreekuur voor mensen met NAH Heb je vragen over je leven met Niet-aangeboren Hersenletsel en behoefte aan een luisterend oor, dan kun je binnenkort terecht bij het Inloopspreekuur waar geschoolde ervaringsdeskundigen je te… Lees verder »NAH inloopspreekuur.